Fark yaratan dokunuşlar
Manikür Nedir? Neden Yaptırılır?
Manikür, el tırnaklarının sağlıklı, hijyenik ve estetik olması için yaptırabileceğin bir bakımdır. Günlük hayatımızda her işimizde kullandığımız ellerimiz pek çok yüzeyle, hava koşuluyla temas ettiği için hızlıca yıpranabilir. Her ne kadar ellerini yıkasan, dezenfekte etsen veya kremlesen de özenli bir bakıma ihtiyacın olacaktır. Detaylı şekilde el ve tırnak bakımının yapıldığı manikür işlemi de pek çok noktada ellerini sağlıklı tutman için gereklidir. Bu hem bakımlı hem de sağlıklı el ve tırnak görünümü için bir uzmandan destek alman önemlidir.
Manikür Aşamaları Nelerdir?
Öncelikle el tırnakları temizlenir. Üzerinde varsa oje kalıntıları silinir ve tırnaklar kurutulur. Ardından ılık suda bekletilerek tırnak ve ellerin yumuşaması beklenir. Manikür makası ile uzamış olan tırnak etleri, cilde zarar vermeden alınır. Temizlenen etlerden sonra isteğe göre tırnaklar törpü ile kısaltılır veya şekillendirilir.
Temizliği gerçekleşmiş olan tırnaklar, bakıma hazırdır! Tırnakları besleyen, kırılmasını önleyen bakım yağları sürülür. Ölü dokudan temizlenen fazlalıklar da geriye doğru itilerek tırnak sadeleştirilir. Son adımda da bakımı yapılan eller masaj yapılarak rahatlatılır. Bunun ardından isteğe bağlı olarak estetik uygulamalar yapılabilir.
Pedikür Nedir? Neden Yaptırılır?
Ayak (pedi) ve tedavi (cure) kelimelerinden türemiş olan pedikür bakımı, adından da anlaşılacağı üzere ayak ve tırnakların bakımına denir. Ancak bu bakımı sadece tırnak temizliği ve besleme anlamında değil, aynı zamanda ayak derisini yenilemek olarak açıklayabiliriz.
İyi bir uzman tarafından gerçekleştirilen bir seansta ayağın ölü dokularından arındırılır, derisi yumuşatılır, tırnak etleri beslenir ve tercihen estetik anlamda bir bakımdan geçirilir. Doğru tedaviler ile daha doğru yürümek mümkündür. Ayrıca ayak tabanına ağılığının eşit yayılmasını sağlayarak sırt ağrılarını önlemen de mümkün. Pedikür uzmanlarına göre bir masaj ile gün boyunca tüy gibi de hissedebilirsin.
Pedikür Aşamaları Nelerdir?
Ayak tırnakları öncelikle üzerinde var olan ojelerden temizlenir ve kurutulur. Ardından tırnakların zarar görmemesi için tırnaklar kısaltılır. Törpülenen tırnaklar ılık suda bekletilerek yumuşatılır. Bir sonraki adımda tırnaklar özel bir makasla etlerinden temizlenir. Başvurduğun uzmanın seans programına göre peeling ile ayak ölü hücrelerinden arındırılır. Son bir törpüleme ile şekil verilen tırnaklara dileğe bağlı olarak oje işlemi uygulanabilir.
Protez Tırnak
Protez tırnak uygulaması tırnaklarını yiyenler, tırnakları geç uzayanlar, tırnakları kırılanlar ve uzun süre güzel tırnak kullanmak isteyenler için uygulanan bir işlemdir.
Protez Tırnak Çeşitleri:
Akrilik Protez Tırnak: En çok tercih edilen uygulamalardan biridir. Akrilik protez tırnak üzerine özel likit sıvı ve akrilik pudrayla yapılır. Direkt tırnağın üstüne uygulanan akrilik protez tırnakta fırça yardımı ile parmağa takılan şablonlar doğrultusunda şekil verilir.
Jel Protez Tırnak: Jel protez tırnak sık tercih edilen uygulamalardandır. Jel Protez tırnak sıvı bir jel genel olarak şablon yardımıyla yapılır. Bu uygulamada da direkt tırnağın üstüne sürülerek uygulanan jel diğer uygulamalara oranla daha ince tabakalı ve daha doğal görünümlü olur.
Dipping Protez Tırnak: İlk protez tırnak uygulamalarındandır. Bu yöntemde direkt tırnağın üzerine yapılmaz. Bu uygulamada seçilen tırnak formuna ve kişinin tırnak yatağına göre bir uygulama yapılır. Bu uygulamada seçilen tırnak formu tırnak yatağına yapıştırılır. Yapıştırılan formu tırnak ile eş hizada olması için törpülenir ve matlaştırılır. Ardından tırnak yapıştırıcı gene sürülerek tırnak akrilik pudraya batırılır. Bu işlem birkaç kere tekrar edilerek son bulur.
Protez Tırnak Ne Kadar Süre Kullanılır?
Kişiye göre değişen tırnak uzama hızına göre önerilen ortalama süre 3-4 haftadır. Periyodik protez tırnak bakımları yapıldığı sürece istenilen süre kadar kullanılabilir ve kişi istediği zaman da çıkartılabilir.